U Tuzli otvoren regionalni centar Sparkasse Bank

Bez autora
Dec 21 2015

U prisustvu brojnih zvanica i poslovnih partnera je u Tuzli presijecanjem vrpce svečano otvoren regionalni centar Sparkasse Bank. Radi se o novom poslovnom prostoru, smještenom u zgradi Avaz Robot centar, u koji je investirano 3,2 miliona KM, a u kojem će poslovati filijala Tuzla ove banke. Ovo je veliki dan za Sparkasse banku u Bosni i Hercegovini, jer se radi o najvećoj investiciji banke u posljednjih pet godina. Najveće zasluge imaju naši klijenti koji su nam sve ove godine davali bezrezervnu podršku i povjerenje, kao i uposlenici te menadžment filijale Tuzla na čelu sa direkorom. Ovo ne bi bilo moguće da nisu ostvarili izuzetne rezultate

U Tuzli otvoren regionalni centar Sparkasse BankU prisustvu brojnih zvanica i poslovnih partnera je u Tuzli presijecanjem vrpce svečano otvoren regionalni centar Sparkasse Bank. Radi se o novom poslovnom prostoru, smještenom u zgradi Avaz Robot centar, u koji je investirano 3,2 miliona KM, a u kojem će poslovati filijala Tuzla ove banke.

- Ovo je veliki dan za Sparkasse banku u Bosni i Hercegovini, jer se radi o najvećoj investiciji banke u posljednjih pet godina. Najveće zasluge imaju naši klijenti koji su nam sve ove godine davali bezrezervnu podršku i povjerenje, kao i uposlenici te menadžment filijale Tuzla na čelu sa direkorom. Ovo ne bi bilo moguće da nisu ostvarili izuzetne rezultate. Naime, u posljednjh pet godina ova filijala je plasirala preko 400 miliona KM kredita na području Tuzlanskog kantona i Brčko Distrikta. Također smo imali i izuzetan rast depozita – istakao je Sanel Kusturica, direktor Sparkasse banke BiH.

Ovom investicijom riješeno je dugoročno, kako je dodao, pitanje sjedišta filijale Tuzla, dok je vlasnik ove banke iz Austrije izrazio želju da ostane i dugoročno radi u našoj državi.

- Želimo da država i ova regija idu naprijed. Vjerujemo da je svijetla budućnost pred Bosnom i Hercegovinom i stoga nam nije bio problem da napravimo ovu investiciju u gradu Tuzli – istakao je Kusturica.

Jasmin Imamović i Bego Gutić, gradonačelnik Tuzle i premijer Tuzlanskog kantona ovom su prilikom, također, kazali da ovaj grad i Kanton, kroz investiciju u ovu poslovnicu, imaju budućnost.

- Ono što je sigurno jeste činjenica da je 400 miliona KM plasiranog kredita pomoglo privredni razvoj TK. Nova investicija pokazuje da je TK privredno potentan jer nije slučajno da najveća investicija banke bude upravo u Tuzli – istakao je Gutić.

Regionalni centar Tuzla će na površini većoj od 650 KM, a u prostoru gdje nekada svoju djelatnost obavljao McDonalds, obogatiti finansijski servis privrednom sektoru i građanima sa ovog područja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik